mediafonster_1

Ett perfekt nyckeltal (2) – Att visa andra

Så nu visste jag själv hur mycket jag tog i, något som fick mig att pressa mig hårdare än tidigare. Men de dagar jag inte riktigt kände för det så blev det ganska snart relativt lätt att ignorera mätaren och falla tillbaka i gamla ovanor.

Nästa steg i den tekniska utvecklingen hos Friskis & Svettis var att det gick att koppla sin pulsmätare till en webb-profil och sedan låta resultatet sparas någonstans i Internet-molnet. Något som jag självklart, teknik-nörd som jag är, var bland de första att prova på.

När jag nu kom hem efter ett pass kunde jag logga in på min profil och se exakt hur länge jag befunnit mig i de lika zonerna och hur högt jag lyckats pressa upp min puls.

Användningen av en webb-profil förde dock även med sig en liten detalj som har kommit att ytterligare påverka min spinning. Mätaren som visades upp i spinnings-salen hade inte längre bara ett nummer (som bara jag kände till) på sig, utan  där stod istället mitt namn…

Jag vet att de flesta i spinning-salen inte vet vem Tomas är och de som vet det har fullt upp med att hålla koll på sin egen mätare, men… Bara vetskapen om att andra kan se hur jag jobbar har haft den effekten på mig att jag tar i en aning mer och inte lika lätt vilar lite extra om det känns tungt.

Att fundera över: Vilka personliga nyckeltal i din verksamhet skulle kunna presenteras offentligt med en positiv effekt?

Detta var min andra post om det perfekta nyckeltalet. Den första kan du läsa här.

Skicka gärna vidare: Share on LinkedIn0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0